MariaYrsaRonneus

Maria Yrsa Rönneus

akvarell, tusch, smycken

070-969 01 21

arsronnei@ymail.com

Nya Åbrovägen 6, Strömsnäsbruk

56.550120, 13.730136

Telefonnummer:

Mail:

Adress:

GPS:


Mitt i fagra Strömsnäsbruk, alldeles vid Lagan ligger Folkets Hus, där hittar ni mig och fyra andra konstnärer under rundan.


Vi visar fem olika konststilar i ett brett spektrum under ett tak!


Jag är en konstnär och konsthantverkare, verksam och bosatt i Göingebygden; ateljén ligger i Emmaljunga. Ett av mina första minnen är av att sätta färg på papper. Jag har alltid målat. Men det var inte förrän jag blev sjuk av arbetslivets stress som jag tvingades att våga tänka i andra banor och beslöt att försöka satsa på konsten på allvar. Det tog nästan tio år från tanke till verklighet.


Visserligen spenderar jag min mesta tid i ateljén, men man får inte snöa in helt där och stänga in sig i konsten. Det är viktigt med balans. Man riskerar alltid att överanalysera det egna verket. För mycket navelskåderi lamslår lätt den kreativa processen och förtar den där glädjen och harmonin som skapande medför.


Jag är bara en glad västgöte som gillar att leka med färg.


Utanför ateljén är det trädgården och naturen som som är de stora intressena. Vi har medvetet försökt göra trädgården till en oas för djur och insekter, och nu har vi mängder av fåglar som hela tiden finns med oss där. De anser att det är deras territorium och skäller på oss när vi stör dem i maten. En trädgård är guld värd. Den ständiga kampen med maskrosor och bladlöss ger en perspektiv liksom. Att få växter att gro och trivas är också en sorts kreativitet. Att kunna få odla sina egna grönsaker att äta, det är lyx. Dessutom får man vara utomhus och får motion. Och så läser jag mycket; vetenskap, filosofi, och historiska romaner.


Art nouveau och serieteckning är starka influenser, mina förebilder är bl.a. Elsa Beskow, Beatrix Potter, John Bauer och Marc Chagall. Jag arbetar främst i akvarell och tusch, och jag målar ofta djur, gärna med en humoristisk knorr.

Mina målningar blir också tryck, kort och bildsmycken som jag också visar på rundan.


Vid Folkets Hus i Strömsnäsbruk finns en stor parkeringsplats och en fin park precis vid Lagastranden med lekplats och ett litet arboretum – perfekt för en helgutflykt!


Välkomna att besöka oss där!

KARTA

Ladda ner kartan for årets konst och hantverksrunda


KONSTNÄRER

Kort presentation av våra

medverkande konstnärer


KONTAKT

ylvabecker@gmail.com

(+46) 72 587 63 03