EmelieAndersen

Emelie Andersen

Akvarell och tusch

Mitt namn är Emelie Andersen och jag är utbildad biolog som arbetar med skötsel av naturreservat. Både natur och konst har haft stor betydelse i mitt liv och jag är glad att jag har möjlighet att ägna mig åt båda. Så när dagarna fylls av inspirerade naturvandringar så ägnar jag kvällar och helger åt mitt målande.


I gymnasiet läste jag en estetisk utbildning med inriktning på bild och form och fann snabbt intresse för att måla med olja. Att jobba fram ett motiv under en längre tid, lager efter lager, var en utmaning som sporrade och inspirerade mig. När jag sedan flyttade hemifrån för att studera till biolog så insåg jag fördelarna med att måla i akvarell. Det är lätt att plocka undan, torkar snabbt och materialet behövde nödvändigtvis inte ta så stor plats. Sen dess har jag framför allt arbetat i akvarell men även skissat i tusch.


Det är femte året jag är med på konstrundan och jag stor trivs. Vi är ett fint litet gäng som är med i konstrundan, vi peppar varandra och det är härligt! Det är extra roligt att vi är så många som arbetar med olika tekniker och hantverk.


Själv kommer jag att stå i Gula huset som ligger jämte Hagaskolan i Markaryd lik jag gjort de tidigare åren. 


Hjärtligt välkomna att besöka mig och mina konstnärsvänner i Gula huset den 7-8 september! Ni som inte kan vänta tills dess kan följa mig på instagram där heter jag @artediemelie.

 

0734083014

tinaemelie.andersen@gmail.com

Gula huset, Markaryd


Telefonnummer:

Mail:

Adress:


KARTA

Ladda ner kartan for årets konst och hantverksrunda


KONSTNÄRER

Kort presentation av våra

medverkande konstnärer


KONTAKT

ylvabecker@gmail.com

(+46) 72 587 63 03