Lars-ErikKarlsson

Konst och Hantverksrundan

Lars-Erik Karlsson

Indianhantverk

De nordamerikanska indianerna historia och många kulturer har intresserat mig sedan jag var riktigt liten. Det resulterade i att jag länge tecknade och målade indianmotiv. Eftersom jag också tecknade mycket i mitt yrke ville jag så småningom gärna koppla av med något annat på fritiden.

Tecknandet/målandet övergick därför mera till att jag intresserade mig för indianernas föremål och hantverk.


För över 40 år sedan började jag då själv att tillverka autentiska saker, som gärna fick se gamla ut. Inspiration och ideér kommer från böcker och någon enstaka vandringsutställning. På senare år, också från besök på många reservat, indianmarknader, antikaffärer och mängder av museér, främst i U.S.A.


Innan jag tillverkat något har jag funnit ett nöje i att ta reda på varför saker ser ut som de gör, hur de gjordes och användes. För att det ska bli ”rätt” är det ibland faktiskt det som tagit den mesta tiden. Vid något tillfälle flera år. Det är intressant och omväxlande att jobba med många olika naturliga material som trä, sten, ben, skinn, tyg, horn och fjädrar men också glaspärlor, färg och lite metall.


Jag säljer ogärna mina grejor så därför har min samling vuxit och många personer från när och fjärran har besökt mig för att se mina saker, vilket i sin tur bidragit till att jag träffat och lärt känna flera intressanta människor genom åren och fått tips och kontakter.

0433-123 11

tatankalek@gmail.com

Smålandets Älgsafari Misterhult


Telefonnummer:

Mail:

Adress:


KONTAKT

ylvabecker@gmail.com

(+46) 72 587 63 03